Skip to content Skip to footer

Съосновател и председател

Илиана Балабанова

Илиана има повече от 25 години опит в областта на равнопоставеността на половете с фокус върху превенция и защита от насилие над жени и момичета, джендър стереотипи, участие на жените в процесите на вземане на решения, превенция на сексизма, жени и медии, джендър мейнстрийминг (интегриран подход за постигане на равнопоставеност на половете).

През годините е била национален експерт в Обсерваторията срещу насилието над жените към ЕЖЛ; член на различни консултативни съвети и експертни групи на национално и международно ниво. През юни 2022 г. е определена от Европейската Комисия за член на Експертния форум към Европейския институт по равнопоставеност на половете в качеството ѝ на представител на неправителствените организации на ниво ЕС. През юни 2023 г. е избрана за Президент на Европейското женско лоби /ЕЖЛ/.

Резюме

„Вярвам, че патриархалните структури създават общество, в което всеки е ощетен. Стереотипите, основани на пола, сексизма, насилието над жените, неравностованетостта е не само резултат, но и причина за утвърждаване на патриархалните структури, в които всички ние продължаваме да живеем.“

Свържи се с мен

  Използвайки тази форма, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност на Българска платформа - ЕЖЛ.

  Не пропускайте всичко около нас

  bulgarian-women-fund-logo-white

  Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

  Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

  Изработка: VBrand Visuals