Skip to content Skip to footer

„Европа на кръстопът: Равно участие на всички нива“ на 06 март 2024

Включете се в стартирането на кампанията за избори за Европейски парламент на Европейското женско лоби на 06 март 2024 от 09:00 до 12:10 (CET) в YouTube канала на ЕЖЛ. Кампанията е „Европа на кръстопът: Равно участие на всички нива“, а събитието има за цел да обсъди успехите на изминалия европейски мандат в областта на правата на жените, най-големите предстоящи предизвикателства, какви решения могат да бъдат приложени, както и визията на Европейското женско лоби за феминистка Европа.

В случай, че сте в Брюксел, присъединете се към нас в Информационния център на Европейския парламент, като се регистрирате първо тук.

Настоящият политически мандат донесе значителни победи за правата на жените и момичетата в Европа, като например първата по рода си жена председател на Европейската комисия с нейния исторически кабинет, съставен от почти 50/50 екип от комисари с равенство между половете; назначаването на комисар по въпросите на равенството; приемането на дългоочакваната директива за жените в управителните съвети; Директива относно прозрачността на заплащането; и предложение на Европейската комисия относно Директива за борба с насилието над жени и домашното насилие. Европейското женско лоби вярва, че трябва да продължим да надграждаме върху този импулс и да защитим правата на жените чрез функциониращи институционализирани механизми.

Европейските избори през 2024 г. ще бъдат повратна точка за жените и момичетата в Европа и за европейския проект. Ето защо е от съществено значение да се възползваме от тях, за да гарантираме, че равенството между половете и правата на жените са на първо място в бъдещия политически дневен ред!

Само ако действаме заедно, ще се справим успешно с настоящите предизвикателства. Жените са не само повече от половината от населението, но и ключови агенти на промяната; и именно с включването и експертизата на жените можем да намерим подходящи решения и да работим по справедлив социален, икономически и екологичен преход.

Не пропускайте всичко около нас

bulgarian-women-fund-logo-white

Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

Изработка: VBrand Visuals