Skip to content Skip to footer

Българска платформа спечели проект за мястото на правата на жените и момичетата в политическия дневен ред

Българска платформа кандидатства и спечели в годишната инициатива на Европейско женско лоби, която цели да подкрепи нуждите на членовете на лобито от повишаване на капацитета, да увеличи участието им в процесите на ЕЖЛ и да осигури ефективно ангажиране при вземането на решения за прекратяване на насилието срещу жени и момичета.
От общо 22 кандидатури бяха одобрени 6, сред които тази на Платформата, която ще организира специално събитие през ноември в рамките на 16-те дни на активизъм (25 ноември – 10 декември). Събитието ще бъде насочено към жени, активни в политиката, медии и граждански организации и ще стартира дискусия за мястото на правата на жените и момичетата на политическата карта на България. С оглед на предстоящите избори за Европейски парламент през 2024 г., сред темите, които ще бъдат засегнати, са Европейската директива за борба с насилието над жени и домашното насилие, интегрирането на принципа за равенство между половете, както и кои са най-спешните проблеми що се отнася до правата на жените в България и как могат политическите активните жени в страната да бъдат по-добре подкрепени, за да се увеличи тяхното участие при взимането на решения.
Останалите одобрени проекти в инициативата са на организациите REDE (Португалия), Румънското женско лоби, Националния женски съвет на Ирландия, NEWW-Polskа (Полша) и KA.DER (Турция).

Не пропускайте всичко около нас

bulgarian-women-fund-logo-white

Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

Изработка: VBrand Visuals