Skip to content Skip to footer

Представители на политически партии и гражданския сектор присъстваха на обучението “Нейните права в дигиталното пространство”

На 07 октомври се проведе обучението “Нейните права в дигиталното пространство”, организирано от Фондация “Екатерина Каравелова”, член на Българска платформа – Европейско женско лоби. Обучител бе Илиана Балабанова, президент на Европейско женско лоби и Българска платформа, с материалите за обучението разработени от Европейското женско лоби, като част от тяхната международна инициатива “HerNetHerRights”.


На участниците бяха представени последните статистики за ситуацията на жените в интернет пространството, както и различните форми на онлайн тормоз и кибернасилие и защо те най-често засягат политически и социално активни жени. Споделиха се множество инструменти за управление на онлайн сигурността, начини да се предпазим от хакерски и други атаки и други полезни методи за управление на онлайн репутацията и предпазване от злонамерени действия. Темата предизвика интересна и активна дискусия сред участниците, които представляваха политически партии и гражданския сектор.

Обучението бе организирано с финансовата подкрепа на Български фонд за жените.

Не пропускайте всичко около нас

bulgarian-women-fund-logo-white

Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

Изработка: VBrand Visuals