Skip to content Skip to footer

Ръководство за ангажиране със Съюз на равенството: Стратегия за равенство между половете 2020-2025

Българска платформа към Европейско женско лоби публикува “Ръководство за ангажиране със Съюз на равенството: Стратегия за равенство между половете 2020-2025“. Целта на тази публикация е да представи Стратегията за равенството между жените и мъжете в Европа, която е непозната както за българските граждани, така и за българските политици.

Ние, организациите-членове на Българска платформа към Европейско женско лоби се надяваме с настоящата публикация да провокираме действия от страна на българските политици, които ще допринесат за преодоляване на съществуващите неравенства между жените и мъжете у нас. Нашата цел е и да привлечем съмишленици, с които да обединим усилия и заедно да премахнем насилието, основано на пола, да преборим стереотипите, основани на пола, да преодолеем неравенството на пазара на труда, да преодолеем разликата в заплащането и пенсиите, да постигнем равновесие по отношение на ръководната роля в цялото общество. С други думи, да превърнем България в едно по-добро място за живеене и на жените и на мъжете.

Нашето „Ръководство за ангажиране със „Съюз на равенството: 2020 – 2025“ има за цел да създаде съюз от съмишленици, които вярват, че равнопоставеността между половете ще създаде един по-добър свят.

Не пропускайте всичко около нас

bulgarian-women-fund-logo-white

Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

Изработка: VBrand Visuals