Skip to content Skip to footer

До 21.10. тече обществената консултация за Проекта на Постановление за приемане на Правилник за устройството, организацията и дейността на Националния съвет за защита от домашното насилие

Всички заинтересовани страни са поканени да изразят позиция до 21 октомври 2023 г. по Проекта на Постановление за приемане на Правилник за устройството, организацията и дейността на Националния съвет за защита от домашното насилие.
 
Националният съвет за превенция и защита от домашното насилие бе гласуван с последните промени в ЗЗДН извънредно през юли, след протестите, последвали обезобразяването на 18-годишно момиче от Стара Загора. Сред основните цели на съвета са да определя приоритетите в политиките в областта на превенцията и защитата от домашното насилие, да осъществява координация, мониторинг и оценка на изпълнението на политиките и мерките в тази област и да създаде национална информационна система за случаите на домашно насилие както на територията на България, така и за български граждани, живеещи в чужбина.

За да прочетета проекта и за да получите повече информация как да изразите становище, посетете следния линк.

Не пропускайте всичко около нас

bulgarian-women-fund-logo-white

Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

Изработка: VBrand Visuals