Skip to content Skip to footer

“Закона за защита от домашното насилие трябва най-спешно да бъде променен” – Стела Кехайова, сдружение “Жените на Казанлък”

Стела Кехайова - председател на сдружение "Жените на Казанлък"
Стела Кехайова – председател на сдружение “Жените на Казанлък”

Стела Кехайова е председател на сдружение “Жените на Казанлък” и лектор на предстоящата конференция “Защита на правата на жените и младите момичета от полово базирани престъпления и домашно насилие”, организирана от Българска платформа към Европейско женско лоби, на 27 март 2023 г. в Пловдив. Сдружението е учредено да защитава правата на жените, децата и семейството, и запазване традициите в българското общество, утвърждаване на ценностите.

Kак темата за насилието над жени и момичета стана част от професионалния Ви път?
Темата за насилието над жени и момичета е мисия на сдружение “Жените на Казанлък”. И тази мисия е кауза. Кауза вдъхновяваща. Кауза, която има бъдеще. Кауза в името на всички жени, на които са нарушени правата. Всяка жена има нужда от своята спасителна мисия.

Kакво ще представите на конференцията на 27 март в Пловдив?
На Конференцията ще представим мисията, визията, основни приоритети и цели на сдружението.

Защо смятате, че този проблем е важен в момента?
В резултат на неадекватната държавна политика относно насилието над жени се задълбочава тенденцията за нарушаване на правата на жените, свързани с домашното насилие, насилието, основано на пола, дикскриминацията и неравнопоставеността. Очевидно е, че НПО ще трябва да се справяме сами с тези трудни и отговорни проблеми.

Кое според Вас е най-спешно да се промени в настоящата ситуация в България, конкретно по темата насилие над жени и домашно насилие?
Закона за защита от домашното насилие.

Не пропускайте всичко около нас

bulgarian-women-fund-logo-white

Този сайт е създаден с подкрепата на Български фонд за жените

Българска платформа-ЕЖЛ © Всички права запазени.

Изработка: VBrand Visuals